top of page
  • Foto van schrijverSabine

Werken de Bach bloesems echt ?

Op deze vraag kan ik een overduidelijke "ja" geven. Althans, voor mij.

Sinds 2013 werk ik officieel met de Bach bloesems in mijn praktijk. Ze worden ingezet voor allerhande klachten, zowel emotionele als lichamelijke klachten.

Daarbij worden de Bach bloesems ook meer en meer ingezet bij de osteopaten, alternatieve geneesheren, ....


Bach bloesems zijn gemaakt door Dr. Edward Bach. Hij had de opleiding van medisch arts voltooid.

Een levensbedreigende ziekte heeft hem echter in een andere richting geduwd : op jonge leeftijd kreeg hij de diagnose van terminale kanker.

Omdat hij dacht dat hij nog maar een korte tijd te leven had, heeft hij zich gestort op research. Hij wou letterlijk zijn resterende tijd gebruiken om een "erfenis" na te laten.

Tot ieders verrassing verdween de kanker. Hierdoor werd Dr. Bach een fervente gelover in de verbinding tussen lichaam en geest ! Hij was ervan overtuigd dat zijn "doel" in het leven hem letterlijk gered heeft.

Nadien studeerde Dr. Bach af als homeopaat.

De theorie achter de moderne homeopathie = "het nemen van een remedie dat gelijkaardig is aan je symptomen."

Maar Dr. Bach was teleurgesteld in de homeopathie omdat het tevens kon zorgen voor uitermate verergerde symptomen, vooraleer deze verdwenen.

Zodoende, gebaseerd op zijn medische en homeopatische kennis, heeft hij het pad van de bloesems ingeslaan, later bekend als de Bach bloesems.
Uit eigen ervaring kan ik beamen dat de Bach bloesems wel degelijk werken. Reeds vele jaren zijn ze voor mijn gezin en mij een steun en houvast.

Bij het sterven van mijn vader hebben ze ervoor gezorgd dat ik de anti-depressiva kon laten.

Maar niet alleen bij mij, uit praktijkervaring kan ik nog succesvolle verhalen aanhalen dat de Bach bloesems ervoor hebben gezorgd dat het nemen van medicatie niet meer nodig was.

Voor mijn zoon vormen ze een ondersteuning bij zijn faalangst. Maar ook mijn man, zo rationeel als dat hij was, vind verlichting door de bloesems !


Try it, feel it, believe it !


Comments


bottom of page