top of page
  • healththerapyopoet

De verborgen boodschap achter elke ontmoeting.


Sinds een kleine maand ben ik een nieuw gedeelte van het boek "Gene Keys" aan het lezen, nl. de Venus Sequence.


In het kort heeft de Venus Sequence het doel om al je emotionele wonden bloot te leggen en te healen. Het boek waarschuwt reeds op voorhand dat het een emotionele rollercoaster kan worden, dus ben ik het beetje per beetje aan het verwerken. Belangrijk voor mij is vooral het contempleren : de informatie laten bezinken en kijken waar het van toepassing is in mijn leven om zo tot inzichten en healing te komen.


We hebben allemaal een persoonlijk aantrekkingsveld. Dit veld wordt berekend volgens een specifieke positie van de maan terwijl je nog in de baarmoeder van je moeder zat.

Dit aantrekkingsveld leert ons een belangrijke waarheid : we trekken de juiste ervaringen en mensen in ons leven aan volgens ons levenspad, ons karma en onze transformatie. En zeker niet te vergeten, trekken we de juiste mensen aan om onze voorouderlijke wonden te healen. Maar ook om terug leren lief te hebben. Jezelf liefhebben en anderen liefhebben.


Het vraagt dus om een diepe contemplatie van je primaire relaties : echtgeno(o)t(e), kinderen, ouders, ....


Wijs ook niet met de vinger, het probleem ligt niet bij de ander. We trekken nl. mensen aan om onze onzekerheid op te lossen. Er zullen altijd turbulenties zijn in je relaties, maar de antwoorden en de houding komt van jou uit. Als je met de vinger wijst, geef je je kracht weg. Jij bent de schrijver van je verhaal. De kracht (of zwakte) ligt bij jou.


Niet vergeten : de meest uitdagende relaties zijn die waar het karma het sterkst is. Wat zegt je buikgevoel ? Wat wil je ? Wat moet je leren ?

Ons aantrekkingsveld fungeert als de spiegel van het universum. Het gaat erom hoe jij anderen ziet. Kijk je enkel naar HUN schaduwpunten/tekorten ? Of kijk je enkel door JOUW schaduwpunten ? Als je dit blijft doen, hou je jezelf en je dierbaren in een lage frequentie. Het is daarom belangrijk om alle aspecten van je relaties te leren aanvaarden. De goede en de slechte kanten (for better & for worse).


Je kan vb. een partner hebben die in de schaduwkant zich steeds zorgen maakt om wat anderen van hem/haar denken. Dit kan leiden tot het anderen steeds maar plezieren, ten koste van zichzelf. Hij komt vast te zitten in een verkeerde mentale projektie dat is gecreëerd door zijn eigen angsten. Als gevolg hiervan begint hij zijn frustraties op jou uit te werken. Belangrijk hier is om te leren achter de feiten te kijken en het niet persoonlijk op te nemen. Als je je partner goed kent, weet je dat het spruit uit zijn onzekerheid. Jij bent daar niet de oorzaak van.


Onze relaties zijn een innerlijke teaching. Gebruik eventuele discomfort dan ook als innerlijke transformatie.

Als je weet wat je doel is en wat je grootste les is, begin je ook te merken welke mensen en ervaringen je aantrekt. Leer ernaar te leven, probeer ervan te leren. Maar vergeet nooit jezelf met zachtheid te behandelen en grenzen te stellen.


Comentários


bottom of page