top of page
  • healththerapyopoet

De Dream Arc - een pad tot transformatie.


Deze keer wil ik iets kwijt over 'The Dream Arc' en het stellen van nieuwe doelen.


De 'Dream Arc' is een nieuw online programma van de Gene Keys. Het is samengesteld door sjamanen van over de hele wereld en is gebaseerd op de boodschappen die de dieren ons brengen. Het helpt je om je intuïtieve wijsheid naar boven te brengen. Tevens is het een pad naar het onbewuste, naar onze dromen. Een pad tot transformatie ook. Een pad waarin de dieren je wijsheden en richting kunnen verschaffen.


Elk begin van een nieuw jaar is een kans om doelen te stellen. Of ze van korte duur of van lange duur zijn, dat laat ik in het midden.


Mijn doel voor 2024 is om wat meer aan zelfzorg te doen.

Niet zozeer meer vrije tijd nemen, maar ervoor zorgen dat ik aan het begin van elke dag zorg dat mijn energie goed zit.


Ik stond altijd gelijk met het gezin op, en werd telkens onmiddellijk meegezogen in de 'rush' van de dag. En voordat ik het wist, was het tijd om aan de werkdag te beginnen en was de kans groot dat ik al gestresst was.


Ik merk dat, als ik voldoende tijd heb om aan mijn energie te werken, ik tegen veel meer kan : ik geraak niet zo vlug van de wijs, ben minder vlug prikkelbaar, ...... en ik kan me ook veel beter afschermen.


Hoe komen nu de Dream Arc en mijn nieuwe doelen tesamen in deze blogpost ? ;-)

Tijdens het kerstverlof 2023 ben ik met begonnen met het lezen van de Dream Arc. In dit programma kies je het dier dat je het meeste aanspreekt, en dat je begeleidt doorheen het hele programma.
Het eerste dier dat ik tegenkwam heeft me al onmiddellijk inzichten gegeven : de specht !

Vorig jaar zag en hoorde ik regelmatig de specht in het bos, de laatste tijd niet meer. Ik merk wel dat ik onbewust op zoek ben naar hem. Maar hij zal zijn winterslaap wel aan het houden zijn ! :-)


Welke inzichten komt de specht ons brengen ?


Kracht door routine

De specht herinnert ons aan het belang van ritme om in een hoger bewustzijn te komen, in een Goddelijk ritme. Een ritme om een dagelijkse pauze in te lassen, weg van alle uitdagingen en naar een pad van inzichten.


En terwijl ik deze boodschap van de specht las, werd ik bevestigd in mijn gevoel : koop die wekker en begin elke morgen aan een stukje zelfzorg om in balans te blijven, om in een ritme te komen waarin inzichten naar jou komen.


Dus nu, sinds een kleine maand, tracht ik een half uurtje vroeger op te staan dan het gezin, en begin ik aan mijn yoga-oefeningen om lichaam en geest al in de eerste "zen"-fase te krijgen. Nadat iedereen dan vertrokken is, en voordat mijn werkdag begint, heb ik vaak nog een half uurtje de tijd om te mediteren. Dit half uurtje maakt voor mij echt een groot verschil.


Onderschat de spirituele betekenis van de dieren niet !

Opmerkingen


bottom of page